Barion Pixel

Mákosguba, házi gubakiflivel, sütőben sütve

December 14. napja

Hűűű, már csak tíz nap van karácsonyig,tíz napig élvezhetjük még az advent időszakát. Mára egy igazán karácsonyi, ünnepi, hagyományos desszert került a naptáratokba: A mákos guba!

Süssünk guba kiflit, készítsünk mákos gubát!

A mákos guba gyerekkorom óta az egyik kedvenc desszertem, bármilyen egyszerűen is van elkészítve, én bármikor, bármilyen körülmények között megeszem, ezt be kell, hogy valljam. Ha már van tej, cukor és mák a kiflin, nekem az már csak jó lehet. Számtalan formában volt szerencsém már kipróbálni, és természetesen nem hagyhattam ki az alkalmat, hogy megkóstolhassam az igazi, házi gubakifliből készült verziót.

És mennyire jól tettem, mert ezek a gubácskák valami eszméletelenül finomak. Még sima kifliként is, így a mákkerülő gyermekeimnek is jutott valami fogukra való.

A guba pedig a maga tejszínes, vaníliás, gazdagon mákos sodóban sütés által, tetején a habos koronával, valami nagyon finomságos lett!

Az Adventi kalendárium szépséges grafikáiért köszönet a sógornőmnek Eszternek és a GREdesign-nak!