Barion Pixel

Rólam, rólunk

A Rupáner-konyháról

Ha vasárnaponként a terített asztalra kerül anyukám gyöngyöző, aranysárga húslevese, most két kislány édesanyjaként is ugyanolyan sok tésztával és répával eszem, mint akkoriban, amikor még én magam is alig értem fel az asztalt. Azóta már több szék van, több felnőtt és több gyerek, nagyobb a hangzavar és a fazék, de anyukám mosolya és a családi fészek melege mit sem változott.
Hiszem, hogy a főzés valóban varázslatos dolog, képes összekötni családokat és mosolyt csalhat még a legmogorvább szomszéd arcára is. Ezen az oldalacskán az én konyhai kísérleteim vannak megtűzdelve személyes élményekkel, kedves emlékekkel. 
Ha emlékeztek még a Pom-pom című mesére (jaj, most kiderül, melyik generációhoz is tartozom:-), leginkább Gombóc Artúr mentalitása jellemző rám a gasztronómia terén. 
Tudjátok: „Szeretem a kerek csokoládét, a szögletes csokoládét, a hosszú csokoládét…” Nem csak azért, mert rajongok az említett édes csodákért, hanem azért, mert legyen szó hagyományos ételekről, modernekről, jó kis hazairól vagy egzotikus különlegességről, én mindent szeretek. Így a blogon is színes a kínálat.
Szeretettel meghívlak tehát Titeket, hogy tartsatok velem a képzeletbeli francia cukrászdámba, a reggelente illatozó pékségembe, egy hamisítatlanul magyar csárdámba, a filmvászonról ismerős amerikai palacsintázómba, hangulatos bajor sörkertembe a zöld hegyek között, vagy az olasz éttermembe, amit sudár ciprusok vesznek körül. Kóstoljatok bele egy kicsit az én világomba…  

 

 

Az én mini séfjeim és jobbkezeim

Nagyobbik

konyhatündér

Laura&Liza

A team

Kisebbik

konyhatündér

látogass el a blogra!

 

Több száz kategorizált recept vár rád, válogathatsz kedvedre.

Jó keresgélést és örömteli sütés-főzést kívánok Nektek!