Sós karamellás sajttorta pohárkrém
Advent 17. napja
Egy igazán különleges desszert következik így a 17. napra: egy csodálatosan selymes karamella fog egy pohárnyi sajttortába kerülni. Igazi modern desszertnek nevezhető, hiszen a sós karamella nem volt túlzottan divatos kis hazánkban. Én is ódzkodtam a kezdetekben tőle, ami eléggé nagy hiba volt. Valamiért az édes-sós párosítások mindig nagyon megosztóak. Ezesetben ez egy nagyon szerencsés találkozás, hiszen a picit tömény, már-már émelyítő karamellát egy egészen más dimenzióba emeli az a kis só. Sosem gondoltam volna, hogy a karamellának egyenesen kell is a só, pedig így van. Adjatok neki esélyt, nem fogjátok megbánni.
Maga a desszert pedig nagyon egyszerű, és isteni finom a könnyed vaníliás sajtkrémmel, a roppanós, vajas kekszmorzsával és a lágy karamellzuhataggal.
Lejjebb a receptet is megtaláljátok, ehhez pedig szerencsés módon egy ínycsiklandó videó is készült Anett, Dani és a LAGOM Film & Photography jóvoltából.
Íme a VIDEÓ:
A sós karamella receptjét itt találjátok:
A sós karamellás sajttorta pohárkrém receptjét itt találjátok:
Az Adventi kalendárium szépséges grafikáiért köszönet a sógornőmnek Eszternek és a GREdesign-nak!
A videót a Lagom Film & Photography készítette!