Pandoro, panettone
December 4. napja
Ma két igazán különleges és híres kalácsot hoztam Nektek egyenest Olaszországból!
Minden percét megérték a munkának, mert a kislányaim nagyon megszerették, hiszen valóban nagyon finomak, és egészen mások, mint a megszokott a kelt kalácsok.
Hatalmasak és pillekönnyűek, mutatósak és ennivalóak!
Pandoro
Olaszország híres kalácsa a Pandoro, ami egy havas hegycsúcsra emlékeztet minket, egy egészen különleges kelt tészta élmény, ugyanis egészen más, mint amit megszoktunk!
Ez a csodaszép, óriás kalács ugyanis élesztős tészta léte ellenére olyan mint egy pille, és igazán nagyon finom. Sok munka nincs vele, várakozási idő annál inkább, de ez esetben nagyon is megéri időt szakítani ezekre a hosszú szünetekre!
Panettone
Olaszország kedvence, a Panettone egy méltán híres kalács, mert bizony tud újat mutatni a megszokott kelt tésztánkhoz képest. Az én kislányaim a szívükbe zárták, és hamar eltűnt szeletről-szeletre a tálcáról.
Én egyszerűen csokoládéval készítettem, de ti gazdagítsátok kedvetekre rumba vagy tejbe áztatott mazsolával, áfonyával és kandírozott gyümölcsökkel, akár magvakkal.
Nálunk még fog az ünnepekig készülni, abban biztos vagyok!
Az Adventi kalendárium szépséges grafikáiért köszönet a sógornőmnek Eszternek és a GREdesign-nak!