Barion Pixel
békebeli zserbó kakaómázzal

Változatos zserbóságok

December 4. napja

 

A mai ablak egy igazi hírességet rejtegetett, olyasvalamit, amiért a legtöbben rajongunk, ami a miénk, mert mindenhol ott van: az emlékeinkben, a gyerekkorunkban, a felnőttkorunkban, a cukrászdákban, az ünnnepeken!
Benne van a töltelékében a legfinomabb fajta lekvárunk, sok-sok dió, mindez egy zsírtól omlós, puha, házias ízvilágú tésztába csomagolva.
Na és a tetején: a tetején pedig egy békebeli, tükrösen csillogó kakaómáz.
Nem is lehet neki ellenállni! És bár elkészíteni némi idő, de közel sem annyi, mint amennyinek tűnik, mert bonyodalmak nélkül elkészíthető.
De ha mégsem lenne hozzá kedvetek, van még B és C verzió, méghozzá a zseniálisan egyszerű zserbógolyó, ami egy tömör gyönyör, és a mindig megmentő pohárkrém, aminek az összerakása már tényleg gyerekjáték!
Zserbózásra fel!

Békebeli zserbó kakaós mázzal

Ez a zserbó a zsírtól hihetetlenül omlós, gazdagon van benne a dió és a lekvár,

tökéletes egyensúlyban, a tetején pedig igazi, régimódi kakaó máz csillog,

ami felteszi rá a koronát!

Készítsétek el, nagyon kiadós, hatalmas adag sütemény lesz belőle,

és a vendégek odalesznek érte! 

Zserbó golyó

Ezek a kis golyók tökéletes alternatívák arra,

hogy kielégítsük a zserbó utáni vágyunkat,

ha a vágyaink közt nem szerepel azt megsütni!

Nagyon helyes kis desszertek ezek, egyszerűen készülnek,

mégis minden bennük van, ami hozza nekünk a zserbó ízélményt!

Zserbó pohárkrém

 

A zserbó pohárkrém egy nagyon látványos desszert,

nem mellékesen elég addiktív finomság.

Mert ahogyan a süteménynek is,

úgy jelen édesség esetében is nagyon jól áll egymásnak a dió,

a rumos csokoládé és a selymes baracklekvár.

Az Adventi kalendárium szépséges grafikáiért köszönet a sógornőmnek Eszternek és a GREdesign-nak!