Barion Pixel

Valentin-napi csábítások

Valentin napjára, szeretettel…

 

Három igazi, édes, ellenállhatatlan finomságot hoztam Nektek Bálint napra! Gyorsan elkészülő, mégis sikert arató receptek ezek, amit nem csak a szerelmesek napjára ajánlatos elkészíteni. Van közte mennyei meggybonbonra emlékeztető kortyolgatnivaló, a fehér és étcsokoládé mousse-ba ágyazva, és egy vörös, bársonyos szépség, ami aztán tényleg az ünnep színébe öltözött, és ami engem elvarázsolt, annak ellenére, hogy egyáltalán nem voltam megygőződve róla, hogy mi ketten egy pár leszünk. De hát, ilyen ez a szerelem!

Meggyes csokoládélikőr

 

Elképzelésem sem volt, hogy lehet megvalósítani, de élt bennem egy likőr képe, ami szakasztott olyan ízű, mint a bonbonmeggy, csak még annál is jobb!

Elkezdtem hát nézelődni, mit is lehet tenni az ügy érdekében. Volt olyan recept, ami meggybefőttet írt, volt, aki friss meggyel készítette, hosszú érleléssel, amire nem volt se időm, se meggyem, illetve meggyszörpös változattal is találkoztam, ami szintén nem a legvonzóbb ajánlat volt számomra.

És mikor már kezdtem feladni, akkor találkoztam egy olyan verzióval, ahol Cherry-t használtak. Tökéletes volt, hiszen a jófajta Cherry valóban telt, meggyes ízű, nem émelyítő, és nagyon fincsi önmagában, hát még jófajta étcsokoládéval összeeresztve. 

Kikísérleteztem hát a saját arányaimat, sok csokoládéval, fekete kakaóporral, kétféle tejszínnel, hogy öblös, kesernyés, selymes, csokiörvényt kapjak. Ebbe került a cherry, először egy,majd két bögrével, már eszméletlen volt, de valamimég hiányzott. Hamar rájöttem ám mi volt az: hát egy bögre vodka, ami még kellett, hogy ne émelyítő legyen, hanem azért karaktert kapjon.

Mit ne mondjak, nem kell azon gondolkozni, meddig áll el!

 

Vörös bársony cupcake

 

Amerika egyik kedvenc üdvöskéje a Red Velvet névre hallgató vörös, bársonyos piskóta, amire általában egy szép fehér krém teszi fel a fejedelmi koronát.

Be kell, hogy valljam, úgy kerülgettem ezt a süteményt, mint macska a pocsolyát, de valahol azért mindig motoszkált bennem, hogy valamiért mégiscsak egy kontinens kedvenc sütijei közé küzdötte fel magát a töménytelen mennyiségű ételszínezékkel együtt. Vallamiért csak bársony lett a neve, rajonganak érte, készül belőle muffin, fánk, keksz, torta, sütemény, fagyi…

Ki kellett próbálnom, de még mennyire, így utólag. Mert Valentin napra jól mutat, így kezdődött az egész, aztán úgy végződött, hogy beálltam a sorba, az ámerikaik mögé.

Imádnivaló, bársonyos az a bizonyos piskóta, nem túl édes, rajta pedig a selymes sajtkrémmel úgy csúszik le egyik falat a másik után, hogy mire feleszmélünk, csak nézzük az üres helyét az ujjaink között.

Dupla csokis pohárkrém

 

Nemcsak mutatós, nagyon fincsi, hiszen a csoki mindig jó, a kétféle csoki még jobb, a fekete-fehér pedig mindig jó választás. Itt sem lehet mellényúlni.

Ez a pohárkrém is tökéletes választás, egyszerű elkészíteni, két isteni csokoládéból áll, selymes, könnyed desszert, amit még finomabbá tesz egy kis gyümölcs vagy akár tejszínhab, lehet szóogatni cukorkákkal, vagy ilyen egyszerűen, letisztultan is szép, bármiféle díszítés nélkül!

 

 

Az oldal szépséges grafikáiért köszönet a sógornőmnek Eszternek és a GREdesign-nak!