



Klasszikus almáspite

Advent 4. napja

Süssünk pitét!
Már a negyedik ablakocskánál tartunk, és remélem, hogy örültök ennek a klasszikus, ínycsiklandó almáspitének, amibe gazdagon kerül a forró, édes almából, amit egy mennyei, omlós pitetésztába zárunk és ilyen elegánsan felöltöztetünk.
Az almáspite minden évszakhoz illik öltöztetni, mert hidegen is nagyon finom egy gombóc fagyival, de a legjobban az ősz és a tél áll neki, mert egy igazi forró finomság, ami képes átmelegíteni egy hideg, fáradt napon. Így mehetnek rá díszítés gyanánt hulló levelek vagy karácsonyi formák.
Nagyon-nagyon finom sütemény, és olyan bensőséges, meghitt elkészíteni, ahogyan fest is a képeken. Igazi mesekönyv lapjaira illő kis történet.

A rólam készített fotókért köszönet Apukámnak, Gallé Péternek!
A gyönyörű kiöntővel a férjem és a családja lepett meg engem tavaly karácsonykor.
Az Adventi kalendárium szépséges grafikáiért köszönet a sógornőmnek Eszternek és a GREdesign-nak!
