Barion Pixel

Kerek fánkok

farsangi elválasztó

A fánkok királynői egyértelműen kerek formát szoktak ölteni, és ha szerencsénk van, akkor szalagot is tudunk varázsolni rájuk.

Ebbe a kis hármas gyűjteménybe, három gömbölyű fánkocska került: a legpuhább, legfinomabb a Berliner, a szívemnek oly kedves hartai, amit felvert tojáshabbal dagasztunk, és anyukám utánozhatatlan szalagos csodája!

Keressétek meg, számotokra melyik az igazi! (Vagy melyikek?)

HARTAI FÁNK

 

Ez a fánk attól különleges, hogy a tojások felvert habját a végén a lágy kelt tésztához dolgozzuk. Még sosem készítettem vagy találkoztam ilyennel, de a fánk végeredményben valóban különbözik a megszokott fánk tésztától. Rugalmasabb, gyönyörű szabályos, apró lyukakkal van telítve a belseje és egy csepp, de annyi olaj nem jut a bele, hogy eláztassa belülről.

És hogy ez a tojáshabnak köszönhető-e vagy a tészta jó arányainak, azt nem tudom, mindenesetre nagyon finom és mutatós a végeredmény!!!!

BERLINER FÁNK DAGASZTÁS NÉLKÜL

 

Ez a helyre kis fánkocska is nagy kedvenc lett, mert nem kell dagasztani, csak összegyúrni, gyorsan sül, és igazán élvezet már csak kézbe venni is, igazán párnaszerű, puha tésztája van.

Ráadásul végre arra is fény derült előttem, hogy hogyan kell úgy sütni a fánkot, hogy a világos mélyedés az ott maradjon a közepén.

SZALAGOS FÁNK ANYUKÁMTÓL

 

Anyukám receptje ez a finomságos fánk, ami a gyermekkoromat idézi. Kellenek is az “anyu receptek”, az olyanok, amiket sokszor ettünk, és aminek az ízéről a szülői ház jut eszünkbe. Hát nekem ez egy ilyen 🙂

Pillekönnyű, könnyed, puha fánkok, gyönyörű szalaggal…

 

 

Az oldal szépséges grafikáiért köszönet a sógornőmnek Eszternek és a GREdesign-nak! 

farsangi elválasztó