Barion Pixel
francia saláta

Egy alap, három klasszikus

Advent 5. ablaka

 

Ma három igazi hagyományos saláta került az adventi étlapunkra: a színes tészta, a francia, ami nem is francia és a nagy népszerűségnek örvendő krumpli. Nagyon klassz köretek, mert előző nap elkészíthetjük őket, és szépen várják a sorukat a hűtőben, így aznap már csak a húsok elkészítésével kell foglalkoznunk!
Én mindig ugyanazt az alapot használom ezekhez, bevált, így szeretjük, küldöm Nektek őket szeretettel!

Klasszikus tésztasaláta

A tésztasaláta egy igazi kedvencem, ezerféleképpen variálhatjuk az ízlésünk,

és a hűtőszekrényünk tartalma szerint.

A lényeg, hogy legyen al dente tésztánk, amit nem főzünk túl,

jó adag majonézes-tejfölös mártásunk, színes parika – és sajtkockákkal,

sajttal, karikákra vágott virslivel.

Francia saláta

A francia saláta, aminek köze nincs persze Franciaországhoz,

és annyira francia, hogy semennyire, mégis az egyik kedvencem,

hiszen kislánykorom óta jelen van életem legtöbb ünnepén,

svéd asztalán, húsvétján és kerti partiján.

Egyszerűen elkerülhetetlen volt, hogy ne szeressem meg és kötődjek hozzá.

francia saláta

Hagyományos krumplisaláta

 

Nagyon finom, egyszerűen tökéletes saláta, általában nagyon ritka,

ha nincs, aki, ha tíz féle saláta is kerül az asztalra,

ne szedne ebből legalább kétszer.

A húsok egyik legjobb kísérője, laktató, ízletes köret!

Az Adventi kalendárium szépséges grafikáiért köszönet a sógornőmnek Eszternek és a GREdesign-nak!