Barion Pixel
hagyományos krumplisaláta
  • facebook
  • Pinterest

Nagyon finom, egyszerűen tökéletes saláta, általában nagyon ritka, ha nincs, aki, ha tíz féle saláta is kerül az asztalra, ne szedne ebből legalább kétszer. A húsok egyik legjobb kísérője, laktató, ízletes köret!

Nálunk a krumplisaláta a lehető legegyszerűbben készül, nem szoktam ecetben fürdetni sem a hagymát, sem a krumplit, tehát ez nem az ecetes változata, itt egyszerűen frissen beleteszünk mindent a salátába. Nálunk ez „így” a hagyományos! 

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!

 Hozzávalók a mártáshoz:

  • 1 szűk bögre majonéz 
  • 1 púpozott bögre tejföl (kb. 280 g)
  • 1 mokkáskanál só
  • fél mokkáskanál bors
  • negyed citrom leve
  • fél evőkanál mustár

Hozzávalók az alaphoz:

  • 1 kg burgonya
  • 1-2 fej lilahagyma

+ egy-két teáskanál só a főzővízbe

Elkészítése:

  1. A krumplit legalább néhány órával előre, de akár előző nap, megfőzzük, leszűrjük, majd hagyjuk kihűlni. később letakarjuk egy fedővel, hogy ne száradjon ki.
  2. A krumplit meghámozzuk, felkarikázzuk, a hagymát szintúgy megpucoljuk, majd jó vékony szeletekre vágjuk.
  3. A mártást, a krumplit és a hagymát egy tálban alaposan összekeverjük, majd legalább egy-két órára a hűtőbe tesszük, hogy összeérhessenek az ízek.

Jó salátázást!

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

  • facebook
  • Pinterest

További saláta receptjeim:

Virslis lencsesaláta lilahagymával

Citromos-tonhalas bulgursaláta

Sült céklasaláta

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

További receptek

Pin It on Pinterest

Share This