A tésztasaláta egy igazi kedvencem, ezerféleképpen variálhatjuk az ízlésünk, és a hűtőszekrényünk tartalma szerint. A lényeg, hogy legyen al dente tésztánk, amit nem főzünk túl, jó adag majonézes-tejfölös mártásunk, színes parika – és sajtkockákkal, sajttal, és karikákra vágott virslivel.
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!
Hozzávalók a mártáshoz:
- 1 bögre majonéz
- 1 púpozott bögre tejföl (kb. 280 g)
- 1 mokkáskanál só
- fél mokkáskanál bors
- negyed citrom leve
- fél evőkanál mustár
Hozzávalók az alaphoz:
- 250 gramm tészta (nálam orsótészta)
- 1-2 nagyobb paprika felkockázva (nálam kápia)
- 10-15 dkg sajt felkockázva
- 4 darab virsli karikákra vágva
De jól áll neki a lilahagyma, bármilyen színes paprika!
+ egy-két teáskanál só a főzővízbe
Elkészítése:
- A tésztát lobogó, sós vízben megfőzzük. Ahogy a bevezetőben is említettem, ne főzzétek túl! Közben kevergessétek meg, majd alaposan szűrjétek le.
- Hagyjuk kihűlni.
- A mártáshoz keverjük össze a hozzávalókat, és öntsük a tésztára a felkockázott, karikázott finomságokkal egyetemben, majd keverjük össze alaposan.
- Hűtsük le!
Jó salátázást!
Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala
További saláta receptjeim:
Virslis lencsesaláta lilahagymával