Barion Pixel
Tésztasaláta
  • facebook
  • Pinterest

A tésztasaláta egy igazi kedvencem, ezerféleképpen variálhatjuk az ízlésünk, és a hűtőszekrényünk tartalma szerint. A lényeg, hogy legyen al dente tésztánk, amit nem főzünk túl, jó adag majonézes-tejfölös mártásunk, színes parika – és sajtkockákkal, sajttal, és karikákra vágott virslivel.

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!

 Hozzávalók a mártáshoz:

  • 1 bögre majonéz 
  • 1 púpozott bögre tejföl (kb. 280 g)
  • 1 mokkáskanál só
  • fél mokkáskanál bors
  • negyed citrom leve
  • fél evőkanál mustár

Hozzávalók az alaphoz:

  • 250 gramm tészta (nálam orsótészta)
  • 1-2 nagyobb paprika felkockázva (nálam kápia)
  • 10-15 dkg sajt felkockázva
  • 4 darab virsli karikákra vágva

De jól áll neki a lilahagyma, bármilyen színes paprika!

+ egy-két teáskanál só a főzővízbe

Elkészítése:

  1. A tésztát lobogó, sós vízben megfőzzük. Ahogy a bevezetőben is említettem, ne főzzétek túl! Közben kevergessétek meg, majd alaposan szűrjétek le.
  2. Hagyjuk kihűlni. 
  3. A mártáshoz keverjük össze a hozzávalókat, és öntsük a tésztára a felkockázott, karikázott finomságokkal egyetemben, majd keverjük össze alaposan.
  4. Hűtsük le!

Jó salátázást!

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

tésztasaláta
  • facebook
  • Pinterest

További saláta receptjeim:

Virslis lencsesaláta lilahagymával

Citromos-tonhalas bulgursaláta

Sült céklasaláta

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

További receptek

Pin It on Pinterest

Share This