Barion Pixel

Lélekmelengető kencék

Advent hatodik napja

Mindenkihez érkezik a Mikulás, teljes karácsonyi édességgyártós lázban égünk. Mégis úgy gondolom, hogy a mézeskalácson túl nem árt, ha van valami gyorsan előkapható finomság a hűtőben, amit a pirítósunkra kenhetünk, és jóízűen megehetünk egy csésze forró teával.

 A nagy ünnepi készülődés mellett fontos, hogy azért néha ki is tudjunk szakadni ebből a mókuskerékből, kicsit feltöltődjünk, legyen idő meginni nyugiban egy kávét, sétálni egyet a természetben.

Ezt elsősorban magamnak is mondom, ezért ma neki is kerekedünk a lányokkal egy jó kis esti sétának, ez lesz a mai cetlink az adventi naptárban.

De visszakanyarodva, három nagyon finom, praktikus és könnyen elkészíthető kenyérrevalót hoztam: egy főtt tojásos-töpörtyűset, egy isteni, fűszeres húspástétomot, illetve egy igazán ízletes, lilahagymás-majonézes tonhalkrémet.

Ezek a csodás kencék, igazi, hétköznapi hősök, akik megmentenek minket, mikor már minden felvágott unalmas, és mikor végképp nem tudjuk mit együnk.

Na, ilyen szituáció nem fordulhat elő, ha mindig akad valamilyen finomságos krém a hűtőben, ami nemcsak finom, de mellőz minden mű dolgot és E-betűt, nincs tartósítva (higgyétek el, nem is lenne rá szükség, mert mire kettőt pislogunk el is fogy), és úgy ízesíthetjük, ahogy az nekünk tetsző.

Húspástétom

Ez egy igazi csemege, jó vajas, fűszeres, husis krém, ami gyorsan elkészíthető, méghozzá minőségi húsból és alapanyagokból.

Nagyon ízlett nekem, merem ajánlani kipróbálásra, feldobja a hétköznapokat.

Még egy nagy előnye van: a levesből megmaradt vagy bármilyen sült-főtt husi eltűntetésére alkalmas.

Majonézes tonhalkrém

Be kell, hogy valljam, nem vagyok egy nagy halrajongó, de ilyen formában nagyon szívesen megeszem. Nagy kedvenc lett nálam, pedig nem gondoltam, hogy így lesz.

Néhány perc előállítani, a végeredmény mégis pazar lesz: lilahagyma, tejföl, mustár, majonéz, citrom, bors, garantálják a finomságát!

FIGYELEM! Ropogós, vajjal sült pirítóson az igazi!

 

Töpörtyűkrém főtt tojással

Hát, az egyik kedvencem a töpörtyűs tojáskrém, külön-külön is szeretem mindkettőt: a töpörtyűkrémet is és a tojáskrémet is. Na de együtt: mesterpáros!

Zseniálisan finom egy bögre forró teával. Igazi, házias íze van, laktató és eteti magát.

A rólam készített fotókért köszönet Apukámnak, Gallé Péternek!

Az Adventi kalendárium szépséges grafikáiért köszönet a sógornőmnek Eszternek és a GREdesign-nak!