Barion Pixel
  • facebook
  • Pinterest
  • facebook
  • Pinterest

Ez egy igazi csemege, jó vajas, fűszeres, husis krém, ami gyorsan elkészíthető, méghozzá minőségi húsból és alapanyagokból.

Nagyon ízlett nekem, merem ajánlani kipróbálásra, feldobja a hétköznapokat.

Még egy nagy előnye van: a levesből megmaradt vagy bármilyen sült-főtt husi eltűntetésére alkalmas.

Hozzávalók:

  • 30 dkg karaj felszeletelve (lehet egyéb főtt-párolt husi, akár sült is)
  • 1-2 evőkanál ételízesítő
  • 1 teáskanál só
  • 1-2 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál étolaj
  • egyharmad bögre tejföl (70 g)
  • 10 dkg puha, szobahőmérsékletű vaj
  • 4 főtt tojás

Elkészítése:

  1. A karajt, annyi sós-vegetás vízben, ami bőven ellepi, vajpuhára főzzük. Hagyjuk langyosra hűlni.
  2. Közben megpucoljuk a főtt tojást és a hagymát. A hagymát felszeleteljük és egy kanál olajon megdinszteljük.
  3. Ezután a tojást és a karajt egy villával nagyjából összetörjük, majd blenderben a vajjal együtt összeturmixoljuk. Ha elkészült, akkor megkóstoljuk, és sózzuk, borsozzuk, mustározzuk, ha szükségesnek érezzük. Lazíthatjuk még tejföllel is!
  4. Pirítósra kenve, és melegszendvicskrém gyanánt is tökéletes.

Jó étvágyat hozzá!

  • facebook
  • Pinterest
  • facebook
  • Pinterest

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

Pin It on Pinterest

Share This