Barion Pixel
  • facebook
  • Pinterest

Be kell, hogy valljam, nem vagyok egy nagy halrajongó, de ilyen formában nagyon szívesen megeszem. Nagy kedvenc lett nálam, pedig nem gondoltam, hogy így lesz.

Néhány perc előállítani, a végeredmény mégis pazar lesz: lilahagyma, tejföl, mustár, majonéz, citrom, bors, garantálják a finomságát!

FIGYELEM! Ropogós, vajjal sült pirítóson az igazi!

Hozzávalók:

  • 2 kicsi olajos tonhalkonzerv vagy egy nagyobb (összesen 160 g)
  • 1 kisebb fej lilahagyma vagy nagyobból egy fél
  • negyed bögre tejföl
  • negyed bögre majonéz
  • fél-1 mokkáskanál só
  • csipet bors
  • fél citrom leve
  • 1 teáskanál mustár

Elkészítése:

  1. A tonhalról leöntjük az olajat, majd ráfacsarjuk a citromot, meghintjük a borssal, összetörjük, összekeverjük. Hozzáforgatjuk az apróra vágott lilahagymát is.
  2. Ezután hozzákeverjük a tejfölt, a majonézt, valamint a sót.
  3. Állni hagyjuk hűtőben egy-két órát, hogy összeérjenek jobban az ízek, de ha nem bírjuk, sebaj, akkor is finom lesz ám!
  4. Úgy a legfinomabb, ha bagett-vagy kenyérszeleteket kentek meg vajjal, és sütőbe, 180-200 fokon aranyszínűre pirítjátok!
  • facebook
  • Pinterest

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

Pin It on Pinterest

Share This