Barion Pixel

Majonézes tonhalkrém, borsos, citromos

Be kell, hogy valljam, nem vagyok egy nagy halrajongó, de ilyen formában nagyon szívesen megeszem. Nagy kedvenc lett nálam, pedig nem gondoltam, hogy így lesz.

3,5 l kelesztő

Néhány perc előállítani, a végeredmény mégis pazar lesz: lilahagyma, tejföl, mustár, majonéz, citrom, bors, garantálják a finomságát!

FIGYELEM! Ropogós, vajjal sült pirítóson az igazi!

Hozzávalók:

  • 2 kicsi olajos tonhalkonzerv vagy egy nagyobb (összesen 160 g)
  • 1 kisebb fej lilahagyma vagy nagyobból egy fél
  • negyed bögre tejföl
  • negyed bögre majonéz
  • fél-1 mokkáskanál só
  • csipet bors
  • fél citrom leve
  • 1 teáskanál mustár

Elkészítése:

  1. A tonhalról leöntjük az olajat, majd ráfacsarjuk a citromot, meghintjük a borssal, összetörjük, összekeverjük. Hozzáforgatjuk az apróra vágott lilahagymát is.
  2. Ezután hozzákeverjük a tejfölt, a majonézt, valamint a sót.
  3. Állni hagyjuk hűtőben egy-két órát, hogy összeérjenek jobban az ízek, de ha nem bírjuk, sebaj, akkor is finom lesz ám!
  4. Úgy a legfinomabb, ha bagett-vagy kenyérszeleteket kentek meg vajjal, és sütőbe, 180-200 fokon aranyszínűre pirítjátok!

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

További receptek