Barion Pixel

Tízperces fánkok

farsangi elválasztó

Van az úgy, hogy nem igazán van időnk, de úgy ennénk fánkot! Hát ilyenkor jönnek jól ezek a tízperces kis fánkocskák, amik pikk-pakk elkészíthetőek, és nagyon finomak is…

Ebbe a hármasba most egy finom túrófánk került, egy lyukasközepű és egy pillekönnyű kis örökmozgó, ami magától forog! És ami a legjobb: egyikőjük sem szívja meg magát olajjal!

tízperces pillefánk

 

Ez is egy irtó nagy családi kedvenc nálunk.

Pillekönnyű fánkok készülnek ebből az egyszerű tésztából.
Nincs dagasztás, nincs kelesztés, nincs nyújtás!
És nem csepeg az olajtól, belül pihe-puha, igazán könnyed kis finomság. Porcukorral, vaníliás cukorral meghintve isteni, de ha már elérkezik a lekvárbefőzés szezonja, akkor a kóstolóhoz se felejtsük bevetni ezeket a fánkocskákat.

tízperces fánk

 

A kislányaim, különösen a nagyobbik, igazi fánkrajongók.
Minden nap meg tudnák enni a fánkot, és van hogy adj Uramisten, de rögtön kéne. Ilyenkor ideális ez a recept, melynek köszönhetően valóban finom,
könnyed kis fánkocskák készülnek,
amik nem szívják meg magukat olajjal.

tízperces túrófánk

 

Ez a hihetetlenül könnyed, túrós fánkgolyó ripsz-ropsz megvan.
Számomra a “legfánkabb fánk”, egyszerűen nem lehet belőle eleget kapni!
A siker biztos záloga, csak ne együk meg a vendégek elől…
És hogy mennyire kiadós? Olyannyira, hogy hatvanöt fánkocska lesz ennyi hozzávalóból!

Egyébként maguktól forognak az olajban, irtó jópofák 🙂

 

 

Az oldal szépséges grafikáiért köszönet a sógornőmnek Eszternek és a GREdesign-nak! 

farsangi elválasztó