Barion Pixel

Tízperces pillefánk (bögrésen is)

Pillefánkfekvő

Ezzel a villámgyorsan elkészíthető pillével nyitom meg a blogon a fánkszezont, Vízkereszt alkalmából. A kedvenc időszakaim egyike, no nem mintha nálunk nem készülne állandóan fánk a lányaim unszolására 🙂

Ez is egy irtó nagy családi kedvenc nálunk. Pillekönnyű fánkok készülnek ebből az egyszerű tésztából. Nincs dagasztás, nincs kelesztés, nincs nyújtás! És nem csepeg az olajtól, belül pihe-puha, igazán könnyed kis finomság. Porcukorral, vaníliás cukorral meghintve isteni, de ha már elérkezik a lekvárbefőzés szezonja, akkor a kóstolóhoz se felejtsük bevetni ezeket a fánkocskákat.

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!

Hozzávalók:
– 2 púpos bögre fehér finomliszt (25 dkg)
– 2 tojás
– 1 csomag sütőpor (10 g)
– 2 doboz 140 g-os natúr joghurt, vagy 20%-os tejföl (de még az egy tejföl, egy joghurt is működik)
– 2-3 evőkanál kristálycukor

+olaj a kisütéshez

Elkészítése:
1. A hozzávalókat összekeverjük. Egy galuskaszerű tésztát fogunk kapni.
2. Két evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk, és közepesen hőfokon sütjük őket. Annyi olaj legyen az edényben, hogy lebegni tudjanak a fánkok!
3. A tészta magától fog megfordulni a fazékban. Ez azért jó, mert akkor biztosan átsül a belseje. Azért az első adag kisülése után mindenképpen ellenőrizzük a belsejét. Tépjük/vágjuk ketté, ha nyers maradt a közepe, akkor két lehetőség van: túl gyorsan sült és vissza kell venni a hőfokon, vagy kisebb fánkokat szaggatni.
Ilyen egyszerű 🙂

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

Kategóriák