Barion Pixel

Tízperces túrófánk bögrésen – blog TOP10!

DSC_0216sz

Ez a blog egyik nagy kedvence, benne van az első tízben. Én gyakran készítem, most fotóztam is őket újra 🙂

Ez a hihetetlenül könnyed, túrós fánkgolyó ripsz-ropsz megvan és nem szívja meg magát olajjal. Számomra a „legfánkabb fánk”, egyszerűen nem lehet belőle eleget kapni! 🙂 A siker biztos záloga, csak ne együk meg a vendégek elől 🙂 És hogy mennyire kiadós? Olyannyira, hogy hatvanöt fánkocska lesz ennyi hozzávalóból!
Egyébként maguktól forognak az olajban, irtó jópofák 🙂

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!

Hozzávalók:

– 25 dkg túró
– 2 bögre liszt
– 3 tojás
– 1 teáskanál szódabikarbóna
– 1 csipet só
– 1 kis doboz tejföl (175 g)
– 3 evőkanál cukor

1. A hozzávalókat összekeverjük.
2. Forró, bő olajba szaggatunk púpos teáskanálnyi adagokat a tésztából, és aranybarnára sütjük őket. Kb. 4-es fokozaton érdemes sütni, hogy ne égjen meg. Fontos, hogy az első adagnál megvárjuk, hogy az olaj tényleg forró legyen! A fánkok egyébként maguktól megfordulnak.
3. Papírtörlőre szedjük őket, a felesleges olajat le is itathatjuk róla.
4. Porcukorral megszórva, lekvárral vagy édes, vaníliás tejföllel tálaljuk.

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!