Barion Pixel

Tízperces fánk bögrésen

kicsi

A kislányaim, különösen a nagyobbik, igazi fánkrajongók. Minden nap meg tudnák enni a fánkot, és van hogy adj Uramisten, de rögtön kéne. Ilyenkor ideális ez a recept, melynek köszönhetően valóban finom, könnyed kis fánkocskák készülnek, amik nem szívják meg magukat olajjal.

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:
– 1 tojás
– negyed bögre porcukor (4-5 dkg)
– háromnegyed bögre 20%-os tejföl (kb. 2 dl)
– fél csomag sütőpor (6 g, kb. 2 teáskanál)
– rumaroma ízlés szerint (nálam ez egy teáskanálnyi volt)
– 2 bögre fehér finomliszt (25 dkg)

+ olaj a kisütéshez

Elkészítése: 

1. A tojást és a porcukrot egy villával homogénné keverjük, majd a többi hozzávalóval kézzel lágy tésztává gyúrjuk. Ha nagyon ragad, akkor adjunk hozzá még kevés lisztet, de tényleg csak keveset, mert ez egy lágy tészta.
2. Lisztezett felületen fél centi vastagra nyújtjuk a tésztát, majd tetszőleges méretű és formájú fánkokat szaggatunk a tésztából, melyeknek mindkét oldalát, bő olajban, aranysárgára sütjük.
3. Porcukorral meghintve vagy lekvárral tálaljuk. Csokiba mártva is el tudom képzelni, a gyerekek tuti odalennének érte. Pláne ha némi színes cukorgyöngy is kerül rá. Sőt! Azt hiszem én is oda lennék érte. Úgyhogy nincs más hátra, ki fogom próbálni 🙂

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

Az eredeti receptért köszönet a Hahopihe blog Reginájának!

kicsi1

Érdekességként említeném:
Ezúttal a fánkokat nyírfacukorral készítettem, mert kaptam kipróbálásra egy kedves kis csomagot, és örömmel jelentem, a próbát kiállta. A fánkok állagán és ízén nem változtatott semmit, nagyon finomak lettek, tehát valóban ugyanolyan mértékben édesít, mint a kristálycukor, és még a gyerkőcök is bátrabban bűnözhetnek 🙂 A vele készült lekvárt is megkóstoltuk, a porcukra pedig nagyon érdekes ízű, hűsítő, üde…-

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

Kategóriák