Barion Pixel

Hatperces mikrós torta – Paulával és nutellával

DSC051391

A sztori ott kezdődött, hogy a férjemnek szülinapja volt, én pedig szerettem volna meglepni egy tortával a nagy napon, de mivel Liza éppen aktív mászó-stádiumban van, nem igazán tudtam volna valami komolyabba fogni. Így, hogy a meglepi tényleg meglepi legyen, maradt a mikró és a hat perc, mert azt még Lizus is kibírta a pihenőszékében hintázva. És hihetetlen, de tényleg hat perc.
Én próbáltam üvegtálban is, azt nem annyira ajánlom, mert kicsit töményebb és ragacsosabb lesz. Ami nekem bevált, az a műanyag ételhordó, méretben és alakban is tökéletes. Ha nincs otthon, mindenképp CSAK műanyagot ajánlok.
Ez tehát tényleg egy olyan torta, amit még az is bátran elkészíthet, aki még rántottát sem csinált életében. És mégis mi csináltuk, nem boltban vettük, kedves figyelmesség lehet barátnak, barátnőnek, vagy magunknak akár este tízkor 🙂 Ja, és ez, ellentétben a többi mikrós sütivel, NEM SZÁRAD KI!

DSC051351

Hozzávalók:
– 3 tojás
– 1 evőkanál víz
– 3 evőkanál olaj
– 6 evőkanál cukor
– 5 evőkanál liszt
– 1 evőkanál kakaó
– fél csomag sütőpor

A hozzávalókat egyszerűen összekeverjük és egy mikrós edénybe öntjük, majd 700 watton, pontosan hat percig sütjük. Nem vajazunk, nem lisztezünk, nem sütőpapírozunk! És csak nyugalom, ki fog pottyanni egy olyan piskótakarika, amiről csak álmodni szokás  Könnyű, nem ragad, nem tapad, vágható, sima, puha, illatos… Én három lapra vágtam, és Paula pudinggal töltöttem, Laura kedvéért, amíg ő végig mondogatta, hogy Paula egy boci, de amit tud, az tuti. És persze kóstolta a kanalával a pudingot a folttal.
Természetesen bármi kerülhet bele, illetve rá: lekvár, gyümölcs, csokoládé. Én a tetejére nem akármit tettem, hanem a család nagy kedvencét, néhány kanál nutellát, amit mikróban felolvasztottam, majd a torta tetejéről elkezdtem csorgatni. Az eredmény a képen látható, már-már tükörszerű, csillogó, mogyorós csokoládéfolyam lett.

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

Kategóriák