Barion Pixel

Instant amerikai palacsinta – házilag

30918_okmargo2

Ez egy olyan palacsinta, ami nem véletlenül híres világszerte, szerintem már a filmeket nézve megkívánja az ember. Pontosan így történt ez nálam is évekkel ezelőtt, és annak ellenére, hogy a juharszirup nálam nem aratott sikert, maga a palacsinta verhetetlen, még ha a viszonyom nem is volt vele mindig túl bensőséges. Az ok roppant triviális: jó néhány adag landolt nálam a kukában az első kísérletezgetések alkalmával, annak ellenére, hogy még speciális pancake palacsintasütőt is vásároltam, külön adagolóval, ami arra volt jó, hogy összemaszatoljam vele az egész konyhámat, beleértve magamat is. A szerkezet teljesen használhatatlan volt, pocsék bevonattal, és egy lehetetlen recepttel. Azóta már sok további lehetetlen receptet kipróbáltam, készítettem szénné égett, folyós közepű, és még inkább omlettre, mint palacsintára hasonlító változatot is.

Szóval a skála elég széles volt, mire elértem a képen látható eredményt, ami önmagáért beszél. Van azonban a történetnek még egy olyan csavarja, ami miatt szerintem bárki egykettőre a szívébe fogja zárni. Mindig reggelire ajánlják a pancake-et, de hát kinek van kedve, vagy ideje reggel nekiállni, méregetni a palacsinta hozzávalóit. Nekem biztosan nem. A jó hír: Nem is kell! Nigellánál láttam először, hogy összekeveri előre több adag száraz összetevőjét, és jól záródó üvegbe teszi, így hetekig eláll. Amikor pedig kedvünk támad egyet palacsintázni, akkor csak elővesszük, tejet, tojást, és egy kis vajat keverünk hozzá, kisütjük, és már tálalhatjuk is, a nap bármely szakában. Én a Nigellás változattal nem voltam kibékülve, így néhányszor változtattam a por és a tojások arányán, és elhagytam a sót.
És még valami! Tökéletes ajándék egy üveg palacsintapor, recepttel, egy szalaggal átkötve. Szerintem a siker nem marad el, és igazán szívből jövő és személyes figyelmesség.

Hozzávalók az instant palacsintatészta-porhoz:
600 g liszt
3 zacskó sütőpor
2 teáskanál szódabikarbóna
40 g finom szemű vaníliás cukor
A hozzávalókat összekeverjük, és jól záródó üvegbe tesszük. Kész is.
Az amerikai palacsintához:
12 púpos evőkanál palacsintatészta-por
2 tojás
2 dl tej
1 evőkanál olvasztott vaj

A palacsintatészta port csomómentesre keverjük a többi hozzávalóval. Egy serpenyőt (én öntött vas serpenyőt használok) felhevítünk zsiradék nélkül. Ha elég forró, egy kisebb merőkanál tésztát kanalazunk a közepére. Ha a széle stabil lesz, megfordítható. Mindkét oldalát arany barnára sütjük. Ez maximum egy perc, és még folyós a teteje, amikor meg kell fordítani. Durván húsz másodperc oldalanként.
Mi mogyorókrémmel megkenve és eperrel szeretjük a legjobban, de szórhatunk bele sütés közben akár csokoládét, áfonyát, vagy aszalt gyümölcsöt.

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

Kategóriák