Barion Pixel

Túrós-sajtos rudacskák

20131223_233922

3,5 l kelesztő

Szeretem a sajtos rudakat, de a túró az, ami igazán felruházza őket azzal a plusszal, amitől ízesebbek lesznek és napok múltán is puhák maradnak.

Hozzávalók:
– 25 dkg túró
– 20 dkg margarin
– 25 dkg liszt
– 3 teáskanál só
– sajt a szóráshoz

A sajton kívül a hozzávalókat összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk, és legalább 1-2 órára hűtőbe tesszük. Ezután lisztezett felületre borítjuk, vastag ujjnyira nyújtjuk a tésztát, majd tetszőleges nagyságú rudakra vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket, megkenjük a tetejüket felvert tojással, meghintjük egy kicsi sóval, végül a lereszelt sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük őket.

20131223_230941

20131224_000825

Jó étvágyat!

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

További receptek