Barion Pixel

Palacsinta pite – bögrés

20140108_164830

Ez nem is recept, hanem egy találmány. Óriási! Hányszor gondolkoztam el, milyen jó lenne, ha a palacsintát nem kéne mindig palacsintasütőben sütögetni, erre előkerül ez a finomság. Persze a hagyományos az hagyományos, de egy leves mellé, lekvárral, nutellával megkenve, vagy csak megcukrozva egy igazi villám-desszert, palacsinta-és pite hatással, igazán házias illatfelhővel 🙂

Hozzávalók:
– másfél bögre liszt
– másfél bögre tej
– 3 tojás
– zsír a kikenéshez

A lisztből, a tojásból és a tejből egyszerű palacsintatésztát készítünk. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. Az alját, és fél centi magasságig a peremét jól bekenjük hideg zsírral. 180 fokos sütőbe tesszük és percenként megrázogatjuk, azért hogy a zsír olvadás közben a tészta közé vegyüljön. Ez fogja felhólyagosítani a tésztát és ez teszi könnyűvé. Ezt addig ismételgetjük, míg a tészta teteje egy picit meg nem szilárdul. Elég hamar bekövetkezik, kb. négyszer-ötször kell eljátszani. De magyarán: addig rázogassuk, míg van mit rázni (míg mozdul a tészta teteje), azután süssük szép pirosra és hólyagosra 🙂

szeretettel ajánlom:

Kategóriák