Barion Pixel

Tiroli barackos-túrós rétes, leveles tésztából

Forrón, langyosan, hidegen, mindenhogy tökéletes, gyorsan összedobható, abbahagyhatatlan! Ínycsiklandó forró vaníliás-túrós barackillatban fog úszni lakás 🙂

Hozzávalók:
– 2 csomag, 250-275 grammos leveles tészta (én az előre kinyújtottat javasolom)
– 50 dkg túró
– 10 dkg cukor
– 2 tojás
– 1 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
– 1 doboz őszibarack befőtt, felkockázva (megfelel kb. 8 db felezett őszibaracknak)
– 1 tojás a kenéshez

Elkészítése:

1. Szétválasztjuk a tojások sárgáját a fehérjétől.
2. A fehérjét kemény habbá verjük, majd külön edényben jó alaposan összekeverjük a tojássárgákat a cukorral, a pudingporral és a túróval.
3. Óvatosan hozzáforgatjuk a tojáshabot a túróhoz, végül a felkockázott barackot.
4. Kitekerjük a leveles tésztákat, és a papíron hagyjuk őket.
5. Ezután rákenjük a tésztákra 6-7 cm-es sávokban a túrókrémet úgy, hogy három centiket elhagyunk a szélektől. Óvatosan feltekerjük őket (külön-külön).
6. A végeket összenyomkodjuk.
7. A rudak tetejét rácsosra bevagdossuk.
8. Átemeljük őket sűtőpapírral kibélelt (vagy olajjal kikent) tepsire, majd átkenjük a tetejüket felvert tojással.
9. Előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt aranyszínűre sütjük.
10. Vaniliáscukorral meghintve tálaljuk.

Jó étvágyat!

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

További receptek

Pin It on Pinterest

Share This