Barion Pixel

15 perces almás palacsinta – bögrés verzió, déditől

20140224_141043

20140224_141159

Ez a palacsinta ízvilágában tulajdonképpen a bundásalmát idézi meg, mégis könnyedebb, kevésbé olajos, palacsintásabb 🙂 Villám gyorsan megvan és meghintve fahéjas cukorral, mind az almás desszertek és mind a palacsinták között abszolút dobogós, leg-leg-leg…

A mérce ezúttal 2 dl-es bögre!

Hozzávalók:
– 2 db alma
– 2 tojás
– 2 evőkanál cukor
– 1 bögre liszt (12,5 dkg)
– 1 bögre tej
– 2 késhegynyi sütőpor

– 4 evőkanál olaj a sütéshez

Az almákat meghámozzuk, kiszedjük a magházukat, és vékony cikkekre vágjuk őket. Ezután a többi hozzávalóból palacsintatésztát készítünk. Gyakorlatilag minden mehet egybe, a tejet kivéve. Az kerüljön bele utoljára, és kisebb adagokban keverjük a masszához. A serpenyőnket egy csapott evőkanál olajjal egyetemben felhevítjük, majd az aljára rakosgatunk egy fél almának megfelelő mennyiségű almaszeletet, melyeket forgatás nélkül 1-2 percig párolunk. Ezután egy bő merőkanálnyi tésztát csorgatunk a serpenyőbe, ügyelve arra, hogy a szélekre is kerüljön (körbefussa mindenütt az almaszeleteket).

20140224_135256

Amikor a tészta széle aranyszínt kap, egy lapáttal ügyesen megfordítjuk. Ha netán elszakad, akkor sem kell elkeseredni, mert átsül, a végén pedig úgyis felszeleteljük.
Folytatván tehát, megfordítottuk, sütjük még durván egy percig, és tányérra csúsztatjuk.

20140224_135723

A műveletet pedig mindösszesen még háromszor ismételjük meg, ha nem tévesztjük el a matematikai részt. Vagyis: fél alma, egy evőkanálnyi olajjal és egy bő merőkanál tésztával dolgozva = négy palacsintánk lesz a végén a tányéron. Egyenlet megoldva 🙂

Jó étvágyat! 🙂

Margó

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

Kategóriák