Barion Pixel

Villám összedobható csokis müzliszelet

20140321_15h06203

Ezt a müzlit bátran merem csonterő-szeletnek is nevezni, mert amellett, hogy egy igazi energiabomba, segít a csontépítésben. Ezért is nagyon ajánlatos a gyerkőcök kezébe nyomni, illetve a sajátunkba, ha szeretnénk, hogy jól induljon a nap.-) Ideális csemege tehát rohanó hétköznapi reggelekre egy csésze kávé mellé, vagy csak úgy, bármikor, azért mert megkívánjuk. Igazi jóbarát 🙂

Hozzávalók:

– 4 dl sűrített tej, cukrozott (én MIZO-t használtam)
– 1 tábla étcsokoládé
– 60 g kókuszreszelék
– 250 g natúr zabpehely (fele lehet Corn Flakes)
– 125 g magvakból vegyesen (szezámmag, tökmag, mandula, dió, napraforgómag vagy ami éppen akad)
– 125 g sózatlan földimogyoró
– 100 g aszalt gyümölcs vagy banánchips (ezeket el is hagyhatjuk, ebben az esetben helyettesíthetjük magvakkal vagy Corn Flakesszel)

20140321_114623

1. A sütőt melegítsük elő 130 fokra, és olajozzunk ki egy 23*33-as tepsit vagy eldobható alutálcát.
2. A száraz hozzávalókat keverjük el egy tálban. Ha apróbbra szeretnénk például a mogyorót vagy az aszalt gyümölcsöt, akkor azt előtte daraboljuk össze.
3. Melegítsük mikrosütőben a sűrített tejet az összetördelt csokoládéval egy nagyobb edényben, mikrohullámú sütőben (vagy tűzhelyen), addig, amíg egyneművé nem válik. Közben húsz másodpercenként vegyük ki a mikróból, és keverjük át!
4. Most öntsük rá a száraz keverékünket a csokis tejre, majd egy fakanállal jól kavarjuk össze.
5. Végül öntsük bele a tepsibe és egyengessük jól el a tetejét. Ezt a legjobb kézzel csinálni (én eldobható gumikesztyűt használtam 🙂 )

6. Már mehet is a sütőbe bő ötven percre. Ha elkészült, akkor negyedórát hűlni hagyjuk, majd tizenhat részre vágjuk. Vagyis négy részre keresztben, és négy részre hosszában.
20140321_115854

Jó étvágyat!

Margó

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

Kategóriák