Barion Pixel

Palacsintafánk – bögrésen, 10 perc alatt, sütőpor nélkül

20140408_133628

Kedves Olvasóim!

Úgy döntöttem, hogy ezt a receptet kiegészítem egy figyelmeztetéssel, hogy sokaknak nem sikerült elkészíteni ezt a fánkot. Pedig egy nagyon régi receptről van szó, mint kiderítettem Horváth Ilona szakácskönyvében is megtalálható Ördögpirula illetve Egérke néven, és rengetegen készítik/készítitek. Mindenesetre mindenki úgy készítse el, hogy vannak akiknek nem sikerül, sajnos nem sikerült megfejtenem, hogy miért 🙁

Villámgyors, olcsó, kiadós és nagyon-nagyon finom! Ennyivel jellemezném 🙂 Ez egy nagyon régi recept, és ugye nem titok, hogy a „régiek” tudtak beosztással élni? Így lehetséges, hogy egy bögre lisztből, egy bögre tejből, három tojásból és némi cukorból húsz pufi fánk készülhet. És NINCS BENNE SÜTŐPOR, sem élesztő, egyszerűen forró tejbe kerül a liszt, így növeljük a térfogatot. Az eredmény pedig? Egy palacsintaízű, lágy és pufi finomság, ami a nagyobbik kislányom szerint a legfinomabb a világon (vaníliás cukorral 🙂
És ha már volt palacsintapite, akkor legyen palacsintafánk is! .-)

20140408_133631

Nézzük hogyan készül:

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók 20 darabhoz:

– egy bögre liszt
– egy bögre tej
– 3 tojás
– 1-2 evőkanál cukor
– csipet só
– olaj a kisütéshez

20140408_133644

A tejet felforraljuk a cukorral és a csipet sóval, majd hozzákeverjük (én turmixgéppel csináltam!) kisebb adagokban a lisztet, végül egyenként a tojásokat. Ezután az olajat felhevítjük. Csak közepes fokozaton, mert nem szabad hirtelen sülniük! Egy olajba mártott kanál segítségével gömböket csorgatunk bele a tésztából két kanál segítségével), majd aranybarnára sütjük őket. Többször fordítsuk át a fánkokat, már a sütés kezdetétől, mert ha hirtelen megsül az egyik felük, akkor nem akarnak majd a gombócok átfordulni. Vaníliás cukorral meghintve nagyon finom!

Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

20140408_134104

Találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂

Rupáner-Gallé Margó Hivatalos oldala

Margó 🙂

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

Kategóriák