Barion Pixel

Bodzavirágfánk

20140510_132521

A fánk naná, hogy finom! De képzeljük csak el, hogy milyen az, amikor napfényes boldogságot idéző, édesen illatos, hófehér bodzavirágot kelesztünk, majd sütünk bele a fánktésztába. Mennyei 🙂
És most van itt az ideje! Ugyanis olyan virágokra van szükségünk, amik már kezdenek potyogni…

Hozzávalók:

– 50 dkg liszt
– 1 kávéskanál só
– 2,5 dkg élesztő
– 3 dl tej
– 10 dkg margarin
– 4 evőkanál cukor
– 1 csomag vaníliás cukor
– 1 tojás
– 4-6 nagy, tenyérnyi bodzavirág
– olaj a sütéshez
– porcukor

1. A bodzavirágokat megmossuk, egy konyharuhán lecsepegtetjük, majd egy tányérra morzsoljuk. Olyan virágokat válasszunk, amik már potyognak, akkor szinte csak le kell ráznunk őket!
2. A hozzávalókat a bodzavirág kivételével a kenyérsütő üstjébe tesszük, és ha már nagyjából összekeverődött a tészta beleszórjuk a lemorzsolt bodzavirágokat is.
3. A gépet lekapcsoljuk, majd a tésztát a duplájára kelesztjük.
4. Lisztezett felületen kb. 2 cm vastagra nyújtjuk, és tetszőleges méretű pohárral vagy szaggatóval köröket szaggatunk a tésztából.
5. Egy magasabb falú edényben felforrósítjuk az olajat, addig is kelhet még a tészta.
6. Közepes lángon, aranyszínűre sütjük mindkét oldalukat. Vigyázzunk, mert nagyon hamar sül.
7. Bodzavirágágyon tálaljuk a hatás, és az illat fokozása érdekében.

Jó étvágyat! 🙂

Találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂

Rupáner-Gallé Margó Hivatalos oldala

20140510_132433

Margó

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

Kategóriák