Barion Pixel

Lusta pizzatészta – tíz perc alatt, kelesztés, dagasztás nélkül, bögrésen

20140526_193105

20140526_193055

Mire kihozza a futár, játszva megsüthetünk két pizzát, arról ne beszéljünk, hogy a kereskedelmi árak töredékéért 🙂
Hihetetlenül egyszerű összedolgozni ezt a tésztát, pedig én nagyon nem szeretek mindenféle gyúrni való gancákkal szuszmákolni, de ez tényleg két perc! Már-már nevetségesen könnyedén készül.
És akkor persze azt gondolnánk, hogy a minősége alatta marad az éttermi pizzának. Ez esetben azonban hatalmasat tévednénk! Kifogástalan ugyanis ízre, állagra, és küllemre egyaránt. Nagyon finom! 🙂 Két közepes méretű kerek pizza lesz a végeredmény, vagy egy nagy gáztepsinyi.

20140526_193100

20140526_193115

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!

Hozzávalók:
– 2 – 2,5 bögre liszt 30-32 dkg
– 2/3 bögre víz
– 2 evőkanál étolaj
– 1 teáskanál só
– 1 teáskanál cukor
– 2 teáskanál porélesztő(5 g) vagy 2 dkg friss
– tetszőlegesen fűszerek, el is hagyható a fokhagymapor nagyon feldobja, esetleg oregánó)

Elkészítése:
1. A 2/3 bögre meleg vízben feloldjuk az élesztőt és a cukrot. Gyakorlatilag belekeverjük. Ha friss élesztőt használunk, picit futtassuk fel!
2. Ezután jöhet az összes többi hozzávaló, annyi hogy csak két bögre lisztet borítsunk hozzá első körben. Az egészet szépen egy villával dolgozzuk össze, majd kézzel dolgozzuk össze a tésztát a maradék liszttel (nem biztos, hogy mind kelleni fog!).
3. Ezután öt percig pihentetjük. Azalatt bekapcsoljuk a sütőt 200 fokra, majd előkészítjük a feltéteket.
4. Ha letelt az öt perc, a tésztát kettészedjük, és olyan vékony körökké nyújtjuk őket, amennyire csak tudjuk. Ezután fejre fordítjuk a tepsinket, leterítjük a sütőpapírral, ráhelyezzük az első pizzánkat, szépen feldíszítjük válogatott finomságokkal, majd betoljuk a sütőbe 15-20 percre.
5. Ha még szeretnék időt és takarítani valót spórolni, akkor a tésztát mindjárt a sütőpapíron szoktam nyújtani. Ragad egy picit a tészta alja, ami jó is, mert nem csúszkál. Csak a tetejére szórók egy nagyon pici lisztet, hogy ne tapadjon oda a nyújtófám.

Tényleg pofonegyszerű, kezeskedem érte! A férjem elment itthonról, fél óra múlva rácsörögtem, hogy mindjárt kész a vacsi, mire döbbenten konstatálta, hogy „de azt mondtad pizzát sütsz, és még tészta sem volt, mikor elmentem”. Na igen 🙂

Jó sütögetést, és jó étvágyat! 🙂

Találkozzunk a Facebook oldalamon is, hogy mindig értesüljetek az újdonságokról ! 🙂

Rupáner-Gallé Margó Hivatalos oldala

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

Kategóriák