Barion Pixel

Orosz túrópalacsinta

P1030413

Hogy milyen az, amikor a palacsintatésztába belesül a túró? A kérdés csak költői, mindenki sejti a választ 🙂 Az oroszok büszkesége a szirnyiki, ami nem véletlen. Ezek a lepényszerű, légies kis palacsinták etetik magukat. Aki tehát szereti a túrót, ki ne hagyja ezt az élményt, mert vétek lenne! 🙂

P1030421

Hozzávalók:
– fél kg túró
– 3 tojás
– 4 evőkanál cukor
– 4 evőkanál liszt
– fél csomag sütőpor
– 1 csomag vaníliás cukor

A tojásfehérjét habbá verjük, a többi hozzávalót pedig összekeverjük. Már mehet a hab is a masszánkhoz. Óvatosan forgassuk tehát hozzá. Ezután felforrósított palacsintasütőbe olajat teszünk, és mikor az sisteregni kezd, akkor evőkanálnyi halmot (aki ügyes több halmot) teszünk a tésztából a sütőbe, majd mindkét felét aranyszínűre sütjük. Vigyázni kell, hogy ne túl magas hőfokon süssük, és lehetőleg többször forgassuk át, hogy ne égjen meg. Végül vaníliás cukorral összekevert tejföllel tálaljuk.

P1030425

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

P1030424

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

Kategóriák