Barion Pixel

Bögrés szilvás fánksüti

P1040436

3,5 l kelesztő

Puha, magas piskóta, édes, forró szilva, roppanós, fahéjas cukorborítás. Kell ennél több? 🙂
Na jó, tudom még fokozni: olcsó, és ismét egy összehajigálós recept, ami olyan illattal árasztja el a konyhát, és az udvart, hogy az felér egy merénylettel 🙂

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:
– másfél bögre cukor
– 2 tojás
– 3 és fél bögre liszt
– 1 csomag sütőpor
– egy csipet só
– fél bögre étolaj
– másfél bögre tej
– szilva (10-15 szem, attól függ milyen fajta)

A szóráshoz:
– 2 púpos evőkanál kristálycukor
– 1 púpos mokkáskanál őrölt fahéj (ha szeretjük nagyon fahéjasan, akkor lehet több is)

Elkészítése:
1. A sütőt előmelegítjük 180-200 fokra.
2. A hozzávalókat a szilva kivételével összekeverjük. A tejet adjuk hozzá utolsóként, kisebb adagokban.
3. Ezután jól megrakjuk a tetejét darabolt szilvával, majd megszórjuk a süteményt a fahéj és a két evőkanál kristálycukor keverékével.
4. Kb. 20-30 perc aranyszínűre sütjük (tűpróbát végzünk).
5. Ezután sütőpapírral együtt kiemeljük a tepsiből. Bátran, mert nem törik! 🙂 Nyugodtan szeletelhetjük forrón is.

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

További receptek