Ez egy rusztikus, mennyei, nagyon régi recept. A kakaó bármilyen lédús gyümölccsel egy nagyon ütős párosítás, és persze, mint az minden bögrés, kevert sütire jellemző, nincs vele laca-faca.
Egyébként egy igazi békebeli finomság, ha jól tudom “egytojásosnak” is hívták. A fotón látható szépség ezúttal Eszter sógornőm műve 🙂
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!
Hozzávalók:
– 1 tojás
– egy jó púpos bögre cukor
– két púpos bögre liszt
– bő 1/3 bögre holland kakaópor
– 1 bögre tej
– 1 csomag sütőpor
– 5 deka szoba hőmérsékletű zsír, vagy margarin (kb. 2 jó fakanálnyi)
– gyümölcs ízlés szerint
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A hozzávalókat a meggy kivételével összekeverjük, majd sütőpapírral bélelt, vagy kivajazott/kizsírozott tepsibe öntjük. A tetejét megszórjuk gyümölccsel. Ezután a tepsit a sütőbe toljuk, és 20-25 perc, alatt tűpróbáig sütjük.
Jó étvágyat! 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala