Barion Pixel

Tökéletes bögrés muffin – alaprecept

DSC036228

Számomra a muffin nem piskótaszerű, annál tömörebb, de nem is omlós, vagy túlságosan tömény, és semmi esetre sem ropoghat a külseje. Ahhoz pedig, hogy a süteményünk valahol a három közé essen, és egy szivacsos, pufi, nem émelyítően édes muffint kapjunk, az első alapszabály szerintem, hogy tilos a kristálycukor használata, és a tésztának olajat kell tartalmaznia, semmiképpen sem vajat. Az alábbi recepttel pedig valóban a képen látható eredményre számítson mindenki a végén, mert elronthatatlan, és ha tartjuk, hogy háromnegyedig töltjük a formákat tésztával, valóban éppen tizenkettő, isteni illatú süteményt kapunk, bár én magam huszonnégy alatt el sem kezdem.

Sztori: Nem egy olyan muffin-receptet volt módom kipróbálni, amire ezt a jelzőt ráaggatták. Nagyon tökéletes, feltehetően külföldi honlapokról származó cukrász remekművek fotói lettek minden bizonnyal átemelve, egy kipróbálatlan recept kíséretében. Cserébe a gyanútlan alanyok, akik kipróbálták, gyakran a kutyának kaparászhatták ki keserves kínnal a kezdetben szétfolyó, majd a muffin formára kopogósra ráégett tésztadarabokat, a közepén viszont folyós tésztát. Természetesen akadtak kivételek, de az én elképzelésemet a tökélyről meg sem közelítették.

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre 🙂

Hozzávalók 12 darabhoz:

– 1 bögre barna cukor
– 2 tojás
– fél bögre olaj
– kétharmad bögre tej
– 10 dkg étcsokoládé (vagy, amit szeretnénk, gyümölcs, magvak stb.)
– 2 púpos bögre liszt
– 2 teáskanál sütőpor
– 1 csipet só

Elkészítése:

1. A sütőt 180 fokra melegítjük (légkeverésesnél azt hiszem húsz fokkal szokták kevesebbre).
2. A muffin sütőt kivajazzuk, vagy kibéleljük kapszlival.
3. A csokoládét felkockázzuk.
4. A barna cukrot, és a tojást jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a tejet, az olajat, aztán a lisztet és a sütőport, végül a csokoládét. Összekeverjük.
5. A tésztát a mélyedésekbe töltjük, és sütőben, középen, kb. 25 percig, tűpróbáig sütjük. A muffinokat öt percig pihentetjük a formában, majd rácson hagyjuk kihűlni, ha kibírjuk.

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

Kategóriák