Barion Pixel

Bögrés amerikai palacsinta

DSC04ge122

3,5 l kelesztő

Az amerikai palacsintát mind ismerjük, láttuk ezerszer filmeken, szembejön velünk ínycsiklandó, hívogató fotókon, hol aranyló mézzel lecsorgatva, olvadt vajjal a tetején, vagy mogyorókrémmel megkenve, ahogy az én családom a legjobban szereti. Tehát csak idő kérdése, hogy elcsábuljunk. A többi már történelem 🙂

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:
– 2 bögre liszt
– 1 és egy negyed bögre tej
– 1 csomag sütőpor (lehet kevesebb is, annyi hogy akkor nem lesznek annyira pufik 🙂
– 1 csipet só
– 2 tojás
– 1 teáskanál cukor
– 2 púpos evőkanál vaj vagy margarin

1. A hozzávalókból palacsintatésztát készítünk. Vagyis összekeverjük a cukrot a tojást, a sót és a langyosra olvasztott vajat. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, majd kisebb adagokban a tejet is.
2. Tetszőleges méretű palacsintákat sütünk belőle, közepes hőfokon. Palacsintasütője válogatja, hogy kell-e a tészta alá egy pici zsiradék. Az enyémbe nem kellett.

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

DSC04ge1r22

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

További receptek