Barion Pixel

Kavart túrópiskóta bögrésen

DSCFd1648

A túró és a piskóta találkozása, nagyon ízletes végeredményt garantál, pláne egy igazi nagymamáink korabeli receptúra alapján 🙂 Olcsó, anyag-és időigénytelen süti, ami öt perc alatt “bekavarható”. Fél óra múlva már ott is csücsül a tálcán egy halom túrós-porcukros finomság. Tortaalapnak is kitűnő, de bármilyen krémmel is finom. Nekem legfőképp így magában 🙂

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre 🙂

Hozzávalók:
– 25 dkg túró
– 2 bögre liszt (25 dkg)
– 1,5 bögre porcukor (16 dkg)
– 3 tojás
– 1 csomag sütőpor
– 2 csomag vaníliás cukor
– egy citrom héja lereszelve (elhagyható)
– negyed bögre tej (kb. hat evőkanál)

Elkészítése:

1. A sütőt előmelegítjük 170-180 fokra.
2. A tojásokat kikeverjük a cukorral és a túróval.
3. Hozzáadjuk a tejben feloldott sütőport, majd a lisztet.
4. Sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe öntjük a masszát.
5. 25-30 percig, tűpróbáig sütjük.
6. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

DSCF1647

Recept forrása itt 🙂

szeretettel ajánlom:

Kategóriák