Barion Pixel

Tizenötperces serpenyős angol süti – bögrésen

Az angolok érdeme ez a finomság, a scone. Hipp-hopp összeállítjuk a tésztát, ellapogatjuk egy centisre, szaggatjuk, majd a sütő bekapcsolása nélkül tíz perc alatt készre sütünk tizenöt darab forró olvadt csokis, vajas teasüteményt. Mi a kényeztetés, ha ez nem? 🙂
A receptre az Ízek és élmények blogon bukkantam, köszönet érte 🙂

Hozzávalók:
– 6 deka vaj
– 2 bögre liszt
– 1 teáskanál sütőpor
– 1 tojás
– fél bögre cukor (inkább szűkebb fél)
– 1 csipet só
– 5 deka apróra vágott étcsokoládé (vagy amilyen tetszik 🙂
– 2-3 evőkanál tej

1. A tésztát összegyúrjuk. Én először nagyjából össze szoktam egyébként villával kavarni, és csak a végén gyúrom, akkor egy perc alatt kész is. A csokit már csak akkor gyúrjuk bele, ha a tészta összeállt!
2. Lisztezett felületen egy centisre nyújtjuk a tésztát.
3. 5-6 centis korongokat szaggatunk belőle. A maradékot visszagyúrjuk, újra nyújtjuk és szaggatjuk.
4. Egy serpenyőt vékonyan kivajazunk, rásorakoztatjuk a sütikéket, és közepes fokozaton 5-5 perc alatt megsütjük mindkét felüket. Felfelé fognak nőni, oldalirányba csak minimálisan, úgyhogy nem kell köztük nagy hézagot hagyni. A hőfokot egyébként nyilván minden tűzhelynél ki kell tapasztalni, mi a legideálisabb. Forrón és hidegen egyaránt finom! Nézegetni kell az alját, és ha már barnás színt kap, akkor fordítsuk meg, és inkább többször forgassuk. Ne nyújtsuk egy centinél vastagabbra sem, különben nem fognak átsülni.

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

További receptek

Pin It on Pinterest

Share This