Barion Pixel

Bögrés kiflicskék – dagasztás, kelesztés nélkül!

20141008_172636

Ez egy országszerte óriási slágerrecept, méghozzá méltán! Egy óra alatt harminckét kívül picit ropogós, belül puha, foszlós péksütemény elkészítése azért teljesítmény 🙂 Tehát, ha gyorsan szeretnénk finom kifliket készíteni házilag, akkor ez a pici olajos kifli a legjobb választás. Reggelire, vendégvárónak vagy sörkorcsolyának is kiválóan alkalmas. Variálhatjuk, ahogy szeretnénk, tölthetjük, szórhatjuk amivel szeretnénk. Mi szezámmaggal és sósan, köménymagosan szeretjük a legjobban. A sós szájúak feltétlenül sózzák még a tetejét is pluszban, aki pedig lekvár mellé szeretné reggelire, annak úgy jó, ahogy van. Nem lehet nem szeretni recept ez, még az anyósomtól való.

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre 🙂

Hozzávalók:
– 4 bögre liszt
– egyharmad bögre olaj
– 1 bögre tej
– 1 csomag szárított élesztő, vagy 2,5 dkg friss
– 1-2 teáskanál só
– 2 teáskanál cukor

A kenéshez:
– 1 tojás felverve

A szóráshoz:
– szezámmag, vagy köménymag sóval, sajt, vagy ki mit szeret

Elkészítése:

1. A tejet és az olajat langyosítsuk meg egy tálban.
2. Szórjuk bele az élesztőt.
3. Az élesztőt picit kavarjuk el, majd a többi hozzávalóval (liszt, só, cukor) gyúrjuk össze. Én gyúrás előtt egy kicsit összekavartam villával, hogy könnyebben menjen.
4. A tésztát ezután négy egyforma gombócra osztjuk.
5. A sütőt ekkor bekapcsoljuk 180 fokra.
6. A gombócokat kör alakúra nyújtjuk. Amennyire lehet vékonyra. Kb. fél-egy centi.
7. A köröket nyolc-nyolc egyforma cikkre vágjuk átlósan haladva. Mint egy tortát 🙂
8. A cikkeket kiflialakúra csavarjuk. A szélesebbik végével kezdve tekerjük, majd egy picit meghajlítjuk, hogy olyan helyes kis kiflialakjuk legyen.
9. A kifliket sütőpapírral bélelt tepsikre sorakoztatjuk. Megkenjük őket tojással, megszórjuk őket amivel tetszik. Itt ismét említeném, hogy a sós szájúak feltétlenül sózzák is! 🙂
10. A kifliket kb. 15-20 perc alatt aranyszínűre sütjük.

Jó étvágyat 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

Kategóriák