Hát igen, ez két óriási kedvencem ötvözve, és már a neve is önmagáért beszél. Nem is kettő, hanem három kedvenc, mert olyan mintha túrógombócot, fánkot és Túró Rudit ennénk egyszerre, annyira túrós, krémes és könnyed egyszerre. Nem is tudom, mit mondjak, egyszerűen annyira őrületesen jó, hogy meg kell kóstolni! 🙂
És, ami még nagy előnye: abszolút nem szívja meg magát olajjal!
A receptet egy szakácskönyvből másoltam ki, még kezdő konyhatündér koromban, sajnos nem emlékszem rá, hogy mi volt a címe 🙁
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre 🙂
Hozzávalók:
– 25 dkg túró
– 1 csomag vaníliás cukor
– 2 tojás
– 2 evőkanál tejföl
– szűk fél bögre búzadara
– fél bögre liszt
– 1 csipet só
– 1 csipet szódabikarbóna
+ olaj a sütéshez
Elkészítése:
1. A túrót egy kisebb tálban villával összetörjük.
2. Összekeverjük a vaníliás cukorral, majd a tojásokkal és a tejföllel.
3. Ezután jöhetnek a száraz hozzávalók. Én ezt nagyon egyszerűen oldottam meg: félig tettem a mérőbögrét liszttel, majd fél bögre búzadarával töltöttem fel. Erre rászórtam a csipet sót és a szódabikarbónát, és picit belekevertem. Ezután belezuttyantottam a túrós keverékbe, és összekevertem az egészet.
4. Tíz percig állni hagytam. Ez azért szükséges, hogy a búzadara egy picit megszívja magát, és kidagadjon. ( Én ittam ez idő alatt egy kávét, és elpakoltam a konyhában 🙂
5. Forró olajba evőkanálnyi galuskákat szaggattam, és szép aranybarnára sütöttem mindkét felüket, 4-es,-5-ös fokozaton.
6. Az első adag kisülése után mindenképp ellenerőzzük, hogy átsült-e. Ha nagyon hirtelen barnulnak, akkor vegyük vissza egy picit a tűzhelyet.
Jó étvágyat! 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala