Barion Pixel

Bögrés diós kekszek – puhák, omlósak!

3,5 l kelesztő

Akkor nyissuk meg ezt az évet egy olyan finomsággal, ami le fog csúszni így az ünnepek után is.
Amiért szeretjük azon túl, hogy eteti magát, az az, hogy sokáig eláll a kekszes dobozban, ha hagyunk neki rá lehetőséget 🙂

A diós tearudak receptjét variáltam át, több dió és egy kis szódabikarbóna lényegében alakította át a családi „kis” kedvencünket.

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:
– 1 kocka Rama (25 dkg)
– 1 bögre porcukor
– 1 teáskanál sütőpor
– 1 teáskanál szódabikarbóna
– 3 bögre liszt
– másfél bögre darált dió
– 1 tojás

+ porcukor a hempergetéshez

Elkészítése:

1. A margarint egy picit megolvasztjuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk.
2. A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra, alul-felül sütésen. Ez nagyjából megegyezik azzal a hőfokkal, amim a piskótát szokás sütni.
3. A tésztából kisebb darabokat szaggatunk (kb. egy púpos teáskanálnyi), és golyókat formálunk belőle, amiket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatunk szellősen. Nem kell túl szabályosnak lenni a golyóknak!
4. Ezután tíz-tizenöt perc alatt készre sütjük őket. Akkor jó, ha még világos, nem szabad megbarnulnia! Még picit nyersnek is tűnhet, esetenként puhának, de nem baj, mert kivéve a sütőből, a hűlés során fog megszilárdulni, Tehát vigyázzunk kell, nehogy kiszáradjanak.
5. Ahogy kivesszük őket a sütőből, porcukorba hempergetjük őket, és megkóstoljuk, feltétlenül, mert ilyenkor a legfinomabbak.

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

További receptek