Barion Pixel

Bögrés terefere szelet

A szokásos ötperces keverem-kavarom receptek egy újabb darabja. Nem tömény, nem édes, hétköznapi sütemény, tea vagy kávé melletti tereferékhez 🙂

Hozzávalók:

– háromnegyed bögre olvasztott margarin (vagy vaj), megfelel 15 dkg-nak
– 1 bögre cukor
– 3 bögre liszt
– 1 csomag sütőpor
– 2 tojás
– 2 evőkanál kakaópor (nálam holland)
– 1 bögre tej

1. A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra.
2. A margarint felolvasztjuk, és a kakaó kivételével, a többi hozzávalóval csomómentesre keverjük.
3. A tészta egyik felét (kicsit többet is lehet), egy sütőpapírral bélelt (vagy kivajazott), kisebb méretű tepsire öntjük és egyenletesen elterítjük az alján. Az én tepsim kb. fél gáztepsinyi.
4. A maradék tésztát összekeverjük a kakaóporral, majd egy evőkanál segítségével rákanalazzuk a sárga tésztára. Ezután fogunk egy villát és átfésüljük vele a barna részt, úgy hogy mindenhová jusson sötét tészta is.
5. Kb. harminc perc alatt megsütjük. Tűpróbát végzünk!

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

Kategóriák