Barion Pixel

Tejberizs bögrésen

DSC_0596

3,5 l kelesztő

A blog egy kedvenc receptje, rengetegen készítették el sikerrel!

Régi recept, új fotóval…

Mióta először sikerült megcsinálnom a tejberizst olyanra, amilyennek szerettem volna, már számtalanszor került az asztalra a férjem nagy kedvence. Készítsétek el bátran, ez nem fog leragadni, és nem marad félig kemény 🙂 És nem adunk hozzá vizet sem! Még véletlenül sem! 🙂

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

– 4 bögre tej (1 liter)
– 1 csipet só
– 1 jó púpos bögre rizs
– fél bögre cukor (lehet kevesebb is)
– 2 vaníliás cukor, vagy vanília-aroma

Elkészítése:

1. A tejet a sóval feltesszük főni, és még mielőtt elkezdeni forrni, takarékra vesszük, majd hozzáöntjük a rizst.
2. Tizenöt percig főzzük ilyen lassú tűzön, miközben át-átkevergetjük.
3. Ezután hozzáadjuk a cukrot, és még néhány percig főzzük, állandó kavarás mellett. Egészen addig, míg el nem éri a jellegzetes tejberizs állagot.
4. Ekkor a tűzről félrehúzzuk, lefedjük pár percre, hogy a rizs még jobban kidagadjon. Kakaós-vagy fahéjas cukorral meghintve tálaljuk (vagy csokiöntettel??? 🙂

Jó étvágyat!

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

További receptek