Barion Pixel

Puha csokoládés keksz bögrésen – öt perc munkával

DSC_0895-4

Az amerikaiak híres keksze nekünk családilag is nagyon kedves. Ezek a tenyérnyi, melaszos, puha sütemények az olvadt csokoládédarabokkal, hamar belopták magukat a szívünkbe.
Ez pedig a végleges recept, mert ez nem terül laposra, vagyis pont olyan, amilyennek szeretjük. Puha frissen, puha másnap is 🙂

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!

Hozzávalók:

– fél bögre cukor
– 1 bögre barna cukor
– 20 dkg vaj vagy margarin
– 2 tojás
– 1 teáskanál vaníliakivonat/aroma (vaníliás cukor)
– 3 bögre liszt
– 1 teáskanál sütőpor
– 1 teáskanál szódabikarbóna
– 1 tábla tejcsokoládé kockázva (10 dkg)
– 1 tábla étcsokoládé kockázva (10 dkg)

DSC_0894

Elkészítése:

1. A sütőt bekapcsoljuk 200 fokra (alul-felül sütés).
2. Az enyhén olvadt vajat (nem teljesen felolvasztott!) összekeverjük a cukorral és a tojással, majd hozzákeverjük a többi hozzávalót is. A csokoládét hagyjuk a végére! Egy viszonylag masszív tésztát fogunk kapni.
3. Egy sütőpapírral bélelt tepsire jó púpozott evőkanálnyi halmokat teszünk. Minél magasabb, annál pufibb lesz a keksz, vagyis annál finomabb 🙂

DSC_0891

4. Kb. 10-15 perc alatt megsütjük őket. Ekkor még nyersnek tűnhet, de ha az alján a pereme kap egy kis aranyszínt, akkor késznek nyilváníthatjuk, és semmiképpen se süssük tovább, mert egy-két perc hűlés után megszilárdul, és úgy lesz finom puha.

DSC_0923

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű, bögrés receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

DSC_0889e

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!