Barion Pixel

Hot-dog kifli bögrésen

DSC_0979

A Hot-dogot senkinek sem kell bemutatni, sokan szeretjük, ha házilag készül hozzá a kifli, akkor még inkább 🙂 Ezzel a recepttel igazán finom, világos kifliket készíthetünk, a réteges, könnyű tejfölös tésztájával igazi telitalálat…

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

– 1 bögre langyos tej
– 1 csomag szárított élesztő (vagy 2,5 dkg friss)
– 1 púpos evőkanál cukor
– egyharmad bögre tejföl
– 1 tojás
– 3 bögre fehér finomliszt
– másfél bögre rétesliszt
– 1 teáskanál só

+ egy nagyon kevés tej a kenéshez

DSC_0991

Elkészítése:

1. A hozzávalókat sima, egyenletes tésztává gyúrjuk, vagy kenyérsütő üstjébe tesszük dagasztó programra, melyet kikapcsolunk mikor már sima a tészta. Kb. húsz perc, nem kell hagyni végigmenni a programot.
2. Ezután fél óra alatt, meleg helyen, letakarva, a kétszeresére kelesztjük. Ha kenyérsütőben dagasztottuk, akkor hagyjuk az üstben.
3. Ezután lisztezett felületre borítjuk a tésztát, henger alakúra formázzuk, és nyolc egyforma szeletre vágjuk.
4. A szeleteket összegömbölygetjük.
5. A gömböket oválisra nyújtjuk, melyeket a rövidebb oldaluknál kezdve feltekerjük. Tipp: én meg szoktam fordítani a nyújtás után a tésztát, és úgy tekerem fel, mert akkor a tészta simábbik fele kerül kívülre, és szebb lesz a kifli héja.
6. A kifliket sütőpapírral sütőlemezre sorakoztatjuk, majd egy fél órát még kelni hagyjuk meleg helyen.
7. Ha megkeltek, akkor a kifliket megkenjük tejjel.
7. Ezután 190 fokos sütőben aranyszínűre sütjük őket.

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

DSC_1010-2

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

Kategóriák