Amihez én a legjobban tudnám hasonlítani ezt a könnyed finomságot, az az egykori citromos joghurthab, így nálam maximális volt a sikere 🙂
Szuper kis nem semmiség, ami előző nap elkészíthető…
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂
Hozzávalók:
– 1-2 csomag babapiskóta ízlés szerint (mindenki maga döntse el, hogy egy vagy két sorban szeretné letenni, és azt, hogy mekkora tálba)
– 2 csomag tejszínízű habpor
– 1 bögre hideg tej bőven mérve
– 1 citrom kifacsart leve
– egy nagy tejföl (450 g)
– 1 bögre cukor
+ tej az úsztatáshoz
Elkészítése:
1. A habport verjük fel a hideg tejjel. Először kicsi fokozaton keverjük úgy fél percig, azután magasabb fokozaton, kb. 3 percig, míg kemény habot nem kapunk.
2. Ezután a tejfölt és a cukrot keverjük el alaposan a citrom levével, majd óvatosan keverjük hozzá a habot is.
3. A babapiskótákat picit úsztassuk meg tejben, rakjuk ki velük egy jénaitál alját, majd öntsük rá a citromhabot.
4. Néhány órát pihentessük hűtőben.
Jó étvágyat! 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala