És jár még hozzá, pontosabban a tetejére egy gyömbéres-narancsos-vaníliás krém. Anélkül is nagyon finom egyébként ez a fűszeres piskóta, a krémmel pedig már egy tortajelleget ölt.
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂
Hozzávalók a tésztához:
– egy és negyed bögre cukor (20 dkg)
– 4 egész tojás
– 1 teáskanál vaníliakivonat vagy egy csomag vaníliás cukor
– háromnegyed bögre olaj
– 1 narancs kifacsart leve
– 2 teáskanál sütőpor
– 1 teáskanál szódabikarbóna
– 1 teáskanál fahéj (vagy mézeskalácsfűszerrel is isteni)
– 2 bögre liszt (25 dkg)
– 4 közepes sárgarépa reszelve
– 1 bögre darált dió (kb. 10 dkg)
A krémhez:
– 1 doboz krémsajt (250 g)
– 1 kis doboz tejföl (200 g)
– 1 csomag vaníliás cukor vagy egy teáskanál vanília aroma/kivonat
– 1 narancs reszelt héja
– fél teáskanál őrölt vagy frissen reszelt gyömbér
Elkészítése:
1. A sütőt bekapcsoljuk 190 fokra (alul-felül sütés).
2. A tészta hozzávalóit csomómentesre keverjük.
3. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Ha azt szeretnénk, hogy magasabb legyen akkor egy kisebbe, ha normál méretű szeleteket szeretnénk, akkor egy nagyobba.
4. Tűpróbáig sütjük.
5. A krém hozzávalóit is egyneművé keverjük és tálaláskor a süteményre kenjük.
Jó étvágyat! 🙂
Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala