Barion Pixel

Pupusas, a félórás vacsora

DSC_0031

A latin konyha egy gyöngyszeme ez az érdekes nevű finomság, maximálisan ki is meríti a gyors, olcsó, kiadós vacsora fogalmát, hiszen szűk fél óra alatt elkészül, azt pakolhatunk bele, amit éppen találunk a hűtőben, és nagyon laktató fogás. Két évvel ezelőtt tornádóként söpört végig az interneten, volt idő, hogy a közösségi oldalakon hetekig a fotóiba ütköztem, tehát igazi sztárétel. Nálunk is.

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!

Hozzávalók:
– két és fél bögre fehér finomliszt
– 1 teáskanál sütőpor
– 1 teáskanál só
– fél bögre víz
– 3 evőkanál olaj

Töltelék, amit én használtam:

– 1 fej lila hagyma
– 4 evőkanál tejföl
– házi sonka (10 dkg) apróra kockázva
– fél bögre reszelt sajt
– egy paprika apróra vágva
– só, bors

Elkészítése:

1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd félretesszük pihenni.
2. Míg pihen a tészta, addig lereszeljük a sajtot, olajon megfonnyasztjuk a zöldségeket a baconnel, és az egészhez hozzákeverjük a tejfölt. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
3. A tésztát hat egyenlő részre osztjuk, gombócokat formálunk belőlük, majd amennyire vékonyra csak tudjuk, kinyújtjuk őket. A közepükre halmozunk egy-egy evőkanál tölteléket. A tésztát félbehajtjuk, ügyelve arra, hogy a tölteléket ne nyomjuk meg, és semmiképpen se kenjük a szélekre, mert ott egészen biztosan szét fog nyílni a sütés folyamán. Az ujjunkkal nyomkodjuk tehát le a széleket, majd ezt ismételjük meg még egyszer-kétszer, biztos, ami biztos alapon, mert bosszantó, ha elkezd folyni a töltelék sütés közben.
4. Ha elkészültünk, akkor durván három-három perc alatt oldalanként süssük meg őket a serpenyőben. Közepes hőfok bőven elég, különben a külseje túl gyorsan pirul!

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

7. Pupusas2

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

Kategóriák