Barion Pixel

Tízperces nutellás csók bögrésen

DSC_0894

Mondom csók! Tehát édes, nagyon 🙂 Szenvedélyes nutella rajongóknak olyannyira kötelező, mint ismerni a szorzótáblát. Leginkább egy sütemény és egy nugátos karamella keverékeként tudnám bemutatni: puha, kicsit nyúlós, amiből persze szinte robban a szánkban a nutella íze. Két perc alatt bekeverhető, és hét perc alatt megsül. És mennyei… Bűnözős édesség, semmiképpen sem diétás, úgyhogy rajta, nem gondolkozni, bűnözni! 🙂

Az ötlet innen: budgetsavydiva

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:
– 1 bögre nutella vagy egyéb mogyorókrém (kb. 7 nagyon púpos evőkanálnyi)
– fél bögre cukor (8 dkg)
– 1 bögre liszt (12,5 dkg)
– 1 tojás

Elkészítése:

1. A sütőt kapcsoljuk be 180 fokra, alul-felül sütés programra.
2. A tojást keverjük ki a cukorral, majd a nutellával is keverjük egyneműé. Én eddig turmixot használtam.
3. Ezután fogtam egy műanyag keverőlapátot, és szépen beledolgoztam a masszába a lisztet, és egy igazán képlékeny anyagot kaptam, amiből nagyon egyszerűen tudtam golyókat formázni. Ez ízlés dolga, hogy mekkorát, nekem olyan két teáskanálnyi gombócok lehettek. Eléggé szét fognak terülni, úgyhogy szellősen tegyük őket a tepsire, amit sütőpapírral kibélelünk.
4. Nyomjuk meg a gombócaink tetejét sütés előtt egy villa lapjával, úgy hogy a villa fogainak lenyomata ottmaradjon a süteményen.
5. Pontosan hét percig süssük, majd vegyük ki, és hagyjuk egy picit kihűlni, hogy megszilárdulhasson. Mikor kivesszük még nyersnek tűnik, de szilárd halmazállapotot fog felvenni és olyan vajkaramella állaga lesz.

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

DSC_0883

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

Kategóriák