Barion Pixel

Levendulás limonádé

DSC_0296

Laurám nagy kedvence, még egy barátnős, babás-mamás találkozón volt alkalmaunk először megkóstolni, és szerelem volt első kóstolásra, pedig bevallom őszintén, nem voltam idáig az ötlettől, hogy egy virág levét kortyolgassam, de magával ragadott. Azóta vagyunk mi barátok: a levendula és én. És persze Laurám és az ő jevendujás jimonádéja, persze azóta már ki tudja mondani 🙂

3,5 l kelesztő

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:
– 4-5 bögre hűtött víz
– 1 bögre forró víz
– 2-3 evőkanál friss levendula virág (vagy egy evőkanál szárított)
– 2 citrom kifacsart leve
– fél bögre kristálycukor

Elkészítése:
1. A megmosott, leszedegetett levendulavirágokat (vagy a szárítottat) beáztatjuk egy bögre forró vízbe, kb. 20 percre, majd leszűrjük.
2. A főzetet hozzákeverjük a hideg vízhez, belekavarjuk a cukrot és a citromok levét, majd fogyasztásig hűtőben tároljuk.
3. Citromkarikákkal, levendulavirággal díszítjük.

Jó felfrissülést! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

DSC_0299

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

További receptek