Barion Pixel

Nagyon csokis málnás muffin bögrésen

DSC_0413

Sok csoki, sok kakaó, kevés cukor, savanykás málna, puha tészta, szépséges kinézet, többet nem tudok mondani, de nem is kell 🙂

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:

– 1 bögre fehér finomliszt (12,5 dkg)
– 1 teáskanál sütőpor
– 1 tojás
– fél bögre kristálycukor (8 dkg)
– 1 tábla jó minőségű étcsokoládé (10 dkg)
– 1 bögre natúr joghurt (2*125 g)
– negyed bögre étolaj (0,7 dl)
– 1 bögre málna

Elkészítése:

1. A sütőt bekapcsoljuk 200 fokra, alsó-felső sütésre.
2. A csokoládét mikróban (vagy gőz fölött) felolvasztjuk. Ha mikróban olvasztjuk, akkor arra ügyeljünk, hogy keverjük át félpercenként, nehogy a csokoládé megégjen.
3. A csokoládét a málnán kívül az összes többi hozzávalóval egyneművé keverjük.
4. Végül óvatosan hozzáforgatjuk a málnát is, majd a tésztát tizenkét kapszliba (vagy muffin sütő mélyedésébe) kanalazzuk. Nekem majdnem teli szoktak lenni, nem kell megijedni, mert nem fog vészesen megemelkedni.
5. 20-25 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk!

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

DSC_0424

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!