Barion Pixel

Pehelykönnyű citromos kuglóf gyorsan, bögrésen

Pehelykönnyű citromos kuglóf fekvő

3,5 l kelesztő

Ez a sütemény valami fantasztikus, vajpuha, pehelykönnyű piskóta üde, citromos ízzel és némi porcukorral, mmmm…

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!

Hozzávalók:
– 3 tojás
– 1 bögre kristálycukor (16 dkg)
– 1 csomag vaníliás cukor (12 g)
– 1 citrom reszelt héja és kifacsart leve
– egyharmad bögre étolaj (0,8 dl)
– egyharmad bögre víz (0,8 dl)
– másfél bögre fehér finomliszt (19 dkg)
– 1 csomag sütőpor (12 g)

Elkészítése:
1. A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra, alul-felül sütés programra.
2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük.
3. Egy másik tálban összekeverjük a tojások sárgáját a kristálycukorral, a vaníliás cukorral, a citrom héjával és levével, a vízzel, az olajjal, majd a liszttel és a sütőporral.
4. Ezután a citromos masszához óvatosan hozzáforgatjuk fakanállal a tojáshabot, ügyelve arra, hogy ne törjük össze!
5. Kivajazott vagy szilikon kuglófformába öntjük a masszát, majd betoljuk a sütőbe, jó ötven percre, tűpróbáig!
6. Porcukorral meghintve, ferde, vékony szeletekre szelve a leggusztusosabb.

Jó tanács:
Kevert tészták sütésénél, mielőtt kivesszük a süteményt, minden alkalommal végezzünk tűpróbát, mert nagyon rosszul tud esni, ha a szeletelésnél folyik a művünk belseje. A sütési idő sosem mérvadó, nincs két egyforma sütő, a liszt is annyi, ahányféle, így a sütést mindenkinek magának kell kitapasztalni! Fogjunk tehát egy hústűt vagy egy villát, és szúrjunk mélyen a sütemény közepébe. Ha nem ragad rá már nyers tészta, akkor nyilvánítsuk csak késszé. Ha kétségünk van, inkább toljuk vissza még néhány percre…

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

citromos kuglóf

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!

További receptek