Barion Pixel

Preckedli, a legomlósabb diós linzer (bögrésen is)

DSC_1575k

Ez a sütemény egy különleges, omlós linzer, a tésztája egyaránt tartalmaz vajat és zsírt is, melyet megszórunk apróra szelt dióval és kristálycukorral. Mikor kislány voltam, anyukámmal és az öcsémmel minden karácsonyra ezt készítettük. Anya a tésztát gyúrta, mi pedig szaggatunk, szórtunk, ültünk a sütő előtt, vártunk, és mikor elkészült, rendre összeégettük a nyelvünket vele. Rendkívül kiadós sütemény, ami azonnal puha, omlós, sokáig eláll, persze csak, ha hagyunk neki időt 🙂

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 🙂

Hozzávalók:
– 4 bögre fehér finomliszt (50 dkg)
– 2 tojás
– 15 dkg puha vaj
– 2 púpos evőkanál puha zsír (7 dkg)
– 1 bögre kristálycukor (16 dkg)
– 1 csomag sütőpor (10 g)

+ a tetejére 1 felvert tojás, háromnegyed bögre (7 dkg) apróra vágott vagy darált dió és egy-két evőkanál kristálycukor

Elkészítése:
1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk.
2. Lisztezett felületen legalább egy centi vastagra nyújtjuk.
3. Virágokat szaggatunk belőle, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, megkenjük a tetejüket a felvert tojással, majd megszórjuk őket aprított dióval és kristálycukorral.
4. 180 fokra előmelegített sütőben, alul-felül sütés programon kb. 10 perc alatt készre sütjük. Nem szabad túlsütni! 🙂

Jó étvágyat! 🙂

Ha szeretitek a gyors, egyszerű receptek, akkor találkozzunk a Facebook oldalamon is! 🙂
Rupáner-Gallé Margó Hivatalos Oldala

DSC_1597j

szeretettel ajánlom:

Próbáld ki elsőként az új receptjeimet!